Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De begeleide fietstochten van zondag 31 maart 2019

31 maart

Om de 100 dagen voor de Grand Départ te vieren, nodigen wij je uit om deel te nemen aan een gratis begeleide fietstocht op zondag 31 maart! Dit is de ideale gelegenheid om je gele trui aan te trekken en in Brussel je beste beentje voor te zetten. Rijd mee en ontdek de stad, met een gids op kop!

We verwachten jullie vanaf 8u voor een gratis ontbijt. Het vertrek is aan de Maison du Tour, het De Brouckèreplein tussen 9 u. en 10 u. Boek nu jouw tocht volgens jouw taal of je favoriete thema! Haal je fietstenue maar boven, en ga maar op de pedalen staan!

Entertainment en catering zijn een hele dag ter plekke.

De Brusselse etappe van de Tour de France 2019 met elektrische fiets (+-30km) – ENGELS/FRANS

De tijdrit in Brussel is een lus van 28 kilometer. Je rijdt langs de meest weelderige lanen en door de mooiste parken van de hoofdstad. Eenmaal in Brussel kun je deze kans toch niet missen? Trek snel je gele trui aan en wordt kampioen op de elektrische fiets. We volgen in het kielzog van de renners en doen Brusselse ontdekkingen tijdens enkele culturele pauzes. Als je er altijd al van gedroomd hebt om deel te nemen aan een tourrit, dan is dit iets voor jou!

Organisator: Once in Brussels
Ontmoetingsplaats: Maison du Tour, het De Brouckèreplein
Vertrek: 9.00 u.
Duur: 4 uur

FIETSEN BESCHIKBAAR

Eddy Merckx en de fiets in Brussel (15km) – FRANS

Naar aanleiding van de Brussels Grand Départ van de Tour de France 2019, kan je samen met een gids op de fiets stappen om deze mythische wedstrijd te ontdekken. Deze fietstocht is ook een gelegenheid om één van de beroemdste wielrenners ter wereld, Eddy Merckx, vijfvoudig winnaar van de Tour de France, te vieren. Van zijn jeugd in Sint-Pieters-Woluwe tot zijn vele overwinningen, je baant je een weg door de geschiedenis waar je in de voetsporen van ‘De Kannibaal’ treedt. Door anekdotes uit de Tour te combineren met de geschiedenis en de ontwikkeling van de wielersport in Brussel, wordt deze tour een gelegenheid om de prominentie van de fiets in de hoofdstad te versterken.

Organisator: Pro Velo
Ontmoetingsplaats: Maison du Tour, het De Brouckèreplein
Vertrek: 9.30 u.
Duur: 4 uur

FIETSEN BESCHIKBAAR

Ontdek de Brusselse fietscultuur (18km) – NEDERLANDS

Welke rol speelt de fiets in Brussel vandaag en hoe maakte de fietscultuur zijn intrede in de stad? Geen betere manier om dit te ontdekken dan samen met een gids zelf op de fiets te springen. Fietsend door de stad verkennen we de verschillende facetten van de Brusselse fietscultuur van vroeger en nu. Van fietsbeleid tot de grassroots-fietsinitiatieven en van een ontluikende fietseconomie tot fietsmode.

Organisator: Cactus Brussel
Ontmoetingsplaats: Maison du Tour, het De Brouckèreplein
Vertrek: 10 u.
Duur: 3,5 uur

FIETSEN BESCHIKBAAR

Fietstochten rond Brussel (50 km) – Frans/Engels

Voor de avonturiers is deze zondag ook de gelegenheid om deel te nemen aan een sportieve rit. Deze uitstap wordt begeleid door Xavier Massart, een ultracyclist uit Brussel wiens CV indruk zal maken. Ontdek de favoriete trainingsroutes van Xavier en geniet van een tocht van 50 km in Vlaams-Brabant en de rand van Brussel. Snelheid: +/- 25 km/u.

KOM MET JE EIGEN FIETS

Organisator: Xavier Massart
Ontmoetingsplaats: Maison du Tour, het De Brouckereplein
Vertrek: 10.30 u.
Duur: +/-2u30

begeleide fietstochten

Gegevens

Datum:
31 maart
Evenement Categorie:
Website:
https://shop.agenda.brussels/nl/expand/init/2370

Gegevens

Datum:
31 maart
Evenement Categorie:
Website:
https://shop.agenda.brussels/nl/expand/init/2370